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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
02/04/1997 |
Data da última atualização: |
25/05/2017 |
Autoria: |
TUPY, O. |
Afiliação: |
OSCAR TUPY, CPPSE. |
Título: |
Fronteiras estocásticas, dualidades neoclássica e eficiência econômica na produção de frangos de corte. |
Ano de publicação: |
1996 |
Fonte/Imprenta: |
1996. 91 f. Tese ( Doutorado em Ciências) - USP/ESALQ, Piracicaba, 1996. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Orientador: Prof. Dr. Geraldo Sant'Ana de Camargo Barros. |
Conteúdo: |
O segmento de producao de frangos de corte e basico na industria avicola. Esta, insere-se em um mercado competitivo, onde operar com eficiencia economica e fundamental para a sobrevivenciadas empresas. Assim, torna-se extremamente importante monitorar a eficiencia economica da firma, uma vez que firmas pouco eficientes serao certamente afastadas do mercado. Com esta perpectiva, o presente trabalho, estimoua a eficiencia economica na producao de frangos de corte de empresas avicolas do sul e sudeste do Brasil. Nove empresas, representando aproximadamente 20% da producao brasileira de frangos de corte, foram analisadas entre janeiro de 1995 e abril de 1996. |
Palavras-Chave: |
Econometric; economic efficiency; Eficiencia economica; Frangos de corte; Modelo de Cobb Douglas; Producao de frango. |
Thesagro: |
Econometria. |
Thesaurus Nal: |
poultry production. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPPSE/11593/1/TS447.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Biblioteca |
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Cutter |
Registro |
Volume |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
05/10/2017 |
Data da última atualização: |
19/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MARTINS, L. H. da S.; MOREIRA NETO, J.; LOPES, A. S.; RODRIGUES, A. M. da C.; CARVALHO, A. V.; OLIVEIRA, J. A. R. de; MOREIRA, D. K. T. |
Afiliação: |
Luiza Helena da Silva Martins, UNICAMP; João Moreira Neto, UNICAMP; Alessandra Santos Lopes, UFPA; Antônio Manoel da Cruz Rodrigues, UFPA; ANA VANIA CARVALHO, CPATU; Johnatt Allan Rocha de Oliveira, UFPA; Débora Kono Taketa Moreira, UNICAMP. |
Título: |
Study of preparation, composition and moisture sorption isotherm of Amazon River shrimp meal. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
LWT - Food Science and Technology, v. 79, p. 376-383, June 2017. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1016/j.lwt.2017.01.054 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Amazon River shrimp plays an important role in artisanal fishing in Brazil's Northern region, is common to observe its disposal in commercial fishing over higher economic value fish (bycatch), which is source of environmental drawbacks. The Amazon River shrimp processing is important to extend and add value to a high nutritional product. The shrimp meal production is an alternative to the processing. This work presents a shrimp meal preparation, physicochemical composition, as well as its technological functional properties, sorption isotherm and sensory analysis of a mix of cassava flour (93 g/100 g) and shrimp meal (7 g/100 g). The results showed high content in protein (67.55 g/100 g), besides palmitic fatty acids - 16:0, 13.58 g/100 g; stearic - 18:0, 5.42 g/100 g; oleic - 18:1n-9 16.20 g/100 g and docosenoic - 22:1, 13.12 g/100 g of total fatty acid in the shrimp meal composition. An extruded product was obtained (7 g/100 g of shrimp meal/93 g/100 g of cassava flour) with 78% of acceptance in sensory analysis. The Amazon River shrimp meal is potentially nutritional and it can add up value to nutritionally poorer food. |
Palavras-Chave: |
Análise sensorial. |
Thesagro: |
Camarão; Composição Química; Farinha. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01943naa a2200253 a 4500 001 2076768 005 2022-05-19 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1016/j.lwt.2017.01.054$2DOI 100 1 $aMARTINS, L. H. da S. 245 $aStudy of preparation, composition and moisture sorption isotherm of Amazon River shrimp meal.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aAmazon River shrimp plays an important role in artisanal fishing in Brazil's Northern region, is common to observe its disposal in commercial fishing over higher economic value fish (bycatch), which is source of environmental drawbacks. The Amazon River shrimp processing is important to extend and add value to a high nutritional product. The shrimp meal production is an alternative to the processing. This work presents a shrimp meal preparation, physicochemical composition, as well as its technological functional properties, sorption isotherm and sensory analysis of a mix of cassava flour (93 g/100 g) and shrimp meal (7 g/100 g). The results showed high content in protein (67.55 g/100 g), besides palmitic fatty acids - 16:0, 13.58 g/100 g; stearic - 18:0, 5.42 g/100 g; oleic - 18:1n-9 16.20 g/100 g and docosenoic - 22:1, 13.12 g/100 g of total fatty acid in the shrimp meal composition. An extruded product was obtained (7 g/100 g of shrimp meal/93 g/100 g of cassava flour) with 78% of acceptance in sensory analysis. The Amazon River shrimp meal is potentially nutritional and it can add up value to nutritionally poorer food. 650 $aCamarão 650 $aComposição Química 650 $aFarinha 653 $aAnálise sensorial 700 1 $aMOREIRA NETO, J. 700 1 $aLOPES, A. S. 700 1 $aRODRIGUES, A. M. da C. 700 1 $aCARVALHO, A. V. 700 1 $aOLIVEIRA, J. A. R. de 700 1 $aMOREIRA, D. K. T. 773 $tLWT - Food Science and Technology$gv. 79, p. 376-383, June 2017.
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